baby stroller

Количките за деца се купуват и избират от родителите, а бебенцето, всъщност което ще го ползва, няма думата. Доста родители са объркани от разнообразието на видове и модели бебешки колички на търговския пазар и не знаят просто как да изберат. 

Това са няколко критерия, които определено е нужно да имате предвид, понеже в края на краищата става дума за щастието и за спокойствието на детето ви. 

За закупуването на детска количка 
Намерете количка за дете със широка основа и широк кош, защото това определя колко устойчива е количката. Тесните колички за бебета лесно и бързо се прекатурват, докато детето се наведе твърде много извън ръба. 

Ако случайно предпочитате бебешка количка с няколко позиции на облегалката, уверете се, че самата облегалка се застопорява здраво при всяко едно положение или пък заплашвате детето да падне, съвсем случайно. 

Прегледайте дали детската количка притежава защитни коланчета, придържащи бебенцето в коша и не биха му позволили да се катурне. Най-правилно е коланчетата да минават между краката, през кръста и през раменете на детето. 

Частта от текстил на детската ви количка е хубаво да се маха бързо и лесно и да е подходяща за изпиране в пералня. В случай, че е изпълнимо, проверете детето дали ще прояви реакция на алергия към тъканта. 

бъдете сигурни, че количката може спокойно да премине през входната врата на жилището ви.
Имайте предвид също размера на детската количка в прибрана позиция с големината на багажника на колата, доста багажници се оказват твърде мънички за няколко модели бебешки колички. 

При ползването на детските колички
Преди да поставите бебето в детската количка, прегледайте реално дали сте натиснали спирачката. Вижте реално дали облегалката е сигурно поставена в желаното състояние. Когато сгъвате бебешката количка, погледнете детенцето да не е страшно близо, защото съществува опасност да го притиснете, без да искате.

Не забравяйте да проверите обазопасителните колани на количката за деца винаги, когато тръгвате на разходка. Те биха предотвратили страшното изхлузване или падане на детенцето от бебешката количка, а това може спокойно да се случи, докато пресичате натоварен булевард например. 

Когато се разхождате на неравен терен непременно използвайте спирачката малко преди да пуснете ръкохватките на количката за деца, дори и да е въпрос за няколко секундички. 

Бебешките колички, също като всяка различна вещ, изискват постоянна поддръжка, ето защо много често проверявайте реално дали абсолютно всичко е в изправност.

Разгледайте сайта ни:  smoby

Колички за деца и бебета – съвети и напътствия при покупка и употреба

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *